Verder schrijven aan de Regionale Energiestrategie voor Noord-Holland

Afgelopen jaar heeft Decisio de programmaorganisatie en de betrokken partijen in de energieregio’s Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid geholpen bij het op papier zetten van de concept-RES. Samen zijn we tot een mooi resultaat gekomen (zie hier voor NHZ en NHN), maar het proces eindigt hier niet.

De gemeenten zijn hard bezig om de zoekgebieden voor wind- en zonne-energie samen met betrokkenen te concretiseren, waarbij er ook gebieden bij kunnen komen of af kunnen vallen. Ook de warmtetransitie is onderdeel van RES’en, dit staat echter nog in de kinderschoenen.

Wij dragen opnieuw bij door de uitkomsten van dit complexe proces te vertalen in aansprekende en begrijpelijke teksten. Dit vergt niet alleen redactiewerk, maar ook procesmatige begeleiding. We helpen bij een duidelijke opbouw en het formuleren van een heldere boodschap. Als ervaren tekstschrijvers weten we dat het niet eenvoudig is om een verhaal net zo helder op papier te krijgen als het in je hoofd is.

In april wordt de RES 1.0 gepubliceerd. Benieuwd naar het resultaat? Houdt de projectwebsites (https://energieregionhz.nl/ of https://energieregionhn.nl/) dan in de gaten!