Jaap Broer

Associate partner en regioloog

Vanaf september 2023 ben ik associate partner van Decisio. Ik heb in de zomer van 2023 mijn aandelen overgedragen en een eigen bureau opgericht – Economie met Beleid – en blijf met mijn oude collega’s optrekken waar we elkaar aanvullen en versterken. Mijn kennis en ervaring als regioloog ligt in het veld van de stedelijke economie, regionale samenwerking en strategieontwikkeling, markt- en sectorstudies, impactanalyses, beleidsevaluaties en werklocaties. Een bijzondere liefde heb ik voor schrijf- en redactieopdrachten die ik regelmatig doe.

Wat voor projecten doe je?

Enkele voorbeelden: de evaluatie van het Nationaal Groeifonds voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, een economische scenarioverkenning voor de regio Utrecht en het ontwikkelen van een revitaliseringsstrategie voor de bedrijventerreinen in Almere. Lopende projecten zijn het opstellen van een IJmond-propositie als input voor de MRA-agenda en een beleidsanalyse en -strategie voor de gemeente Zaanstad met het oog op hun werkgelegenheidsambities.

Uit wat voor nest kom je?

Mijn vader was leraar Nederlands en kerkorganist. Van hem heb ik mijn liefde en gevoel voor taal en muziek meegekregen. Mijn moeder (een echte Friezin) was haar hele werkzame leven onderwijzeres. Zij heeft me geleerd om je poot stijf te houden op momenten dat dat nodig is. Mijn broer en zussen hebben dat taalgevoel ook, wat goed van pas komt in hun werk als opleiders en personeelsadviseur.

Heb je ook een partner en kinderen?

Ik ben getrouwd met Sheda, die ik ken uit mijn studietijd in Groningen en die opleider van jeugdartsen is. Onze kinderen Lana (1998) en Guus (2000) studeren respectievelijk wiskunde/geneeskunde in Leiden en toegepaste psychologie in Amsterdam. Lana schrijft momenteel haar masterscriptie in Stockholm en Guus is naast zijn studie coach en projectleider aan de Huiswerkacademie.

Wat doe je in je vrije tijd?

Hardlopen, poolen, films kijken, bier drinken, muziek maken.

Waar ben je graag?

Ik loop regelmatig hard in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Natuur, ruimte, rust, geen fietsers. In Amerika zijn we ook graag.

Wat is je favoriete boek? En muziek?

Er zijn zoveel mooie boeken. Kind onder kannibalen van Charles Bukowski, Het boek Ont van Anton Valens, Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez. Jan Wolkers en A.F.Th. van der Heijden, ook prachtig. Of Geld van Martin Amis, Ik ben niet bang van Nicolò Ammaniti, John Fante (Ask the Dust). Qua muziek houd ik van onder meer Lyle Mays, Racoon, Peter Gabriel en Tom Waits.

Tot slot: waar kun je altijd voor wakker gemaakt worden?

Een echte Italiaanse pizza uit de houtoven.

Jaap Broer

Associate partner

020 - 670 05 62
j.broer@decisio.nl
LinkedIn