Freek Lier

Adviseur Decisio

Sinds augustus 2020 werk ik bij Decisio. Als planoloog en economisch geograaf heb ik een breed scala aan interesses en heb ik een rol in allerlei soorten projecten. Maar mijn hart gaat toch wel het snelst kloppen van projecten op het gebied van mobiliteit en stadsontwikkeling. Nadenken over toekomstige uitdagingen is iets wat mij erg aanspreekt. Hierbij denk ik aan het vinden van manieren om winkelgebieden aantrekkelijk te houden die geconfronteerd worden door e-commerce, het onderzoeken van de potentie van MaaS en autonome voertuigen en het inzichtelijk maken van de kansen van circulaire economie. Als adviseur bij Decisio wil ik mijn steentje bijdragen aan deze en vele andere uitdagingen.

En naast je werk?

Naast het werk ben ik veel op de atletiekbaan te vinden. Als klein jongetje van 8 won ik totaal onverwacht de 2 kilometer bij de Appelloop in mijn dorpje Olst. Op dat moment ontdekte ik mijn talent in hardlopen en nu, een kleine 20 jaar later, loop ik nog steeds bijna elke dag. Na mijn tijd in Olst heb ik in Groningen gewoond en gestudeerd. Hier ben ik begonnen met de bachelor Sociale Geografie en Planologie en heb ik vervolgens de masters Sociale Planologie en Economische Geografie gedaan. Na mijn tijd in Groningen ben ik naar Den Haag verhuisd.

Verder houd ik heel erg van reizen. Vooral wat ‘minder gangbare’ en niet al te toeristische bestemmingen spreken mij erg aan. Ik zou mijzelf ook omschrijven als muziekliefhebber, thuis heb ik een mooie lp-collectie en als de kans zich voordoet ga ik graag naar een concert of festival.

Aansprekende projecten?

Een aantal aansprekende projecten waar ik een rol in had, zijn:

  • Onderzoek naar het weren van zwaar verkeer in het centrum van Utrecht
  • Publieke Businesscase CID Binckhorst Den Haag
  • Stadvernieuwing Leeuwarden Centrum Oost