Pim van der Zwet

Adviseur

Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Decisio. Eerst als stagiair tijdens mijn studie Economische Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In deze periode rondde ik mijn afstudeeronderzoek over transit oriented development en woningwaardes af. Een complex en ‘hot’ onderwerp wat aansluit bij m’n interesses, namelijk: gebiedsontwikkeling, vastgoed, regionale en stedelijke economie, infrastructuur en mobiliteit.
Vervolgens ben ik in december 2019 in dienst getreden als adviseur. Als adviseur houd ik mij bij Decisio bezig met uiteenlopende maatschappelijke en (ruimtelijk-)economische onderzoeken zoals MKBA’s, maatschappelijke businesscases en economische analyses. Aansprekende voorbeeld is ons onderzoekswerk op het vlak van internationale werknemers in Nederland of het onderzoek naar de economische en maatschappelijke meerwaarde van Leiden Bio Science Park. Van deze activiteiten krijgt de geograaf in mij enorm veel energie, aangezien het daadwerkelijk een bijdrage levert aan een efficiënte, maar vooral meer leefbare samenleving!

En naast je werk?

Na mooie jaren heb ik Groningen verruild voor Leiden. Hier zoek ik in mijn vrije tijd graag de stadse levendigheid op door onder meer cafés en de wekelijkse markt te bezoeken. Qua sport is het voornamelijk voetbal dat de klok slaat. Verder ren ik zo nu en dan rondom de Singel. Andere vrije momenten vul ik graag in met een interessant boek.

Aansprekende projecten

Enkele onderzoeksthema’s en projecten waar ik met plezier aan werk of heb gewerkt:

  • MKBA Amsterdam Bay Area
  • Maatschappelijke businesscases in Dordrecht (Spoorzone en Dordwijkzone)
  • Evaluatie economische programma Duin- en Bollenstreek
  • Quick Scan MKBA Bonaire International Airport
  • Effecten openbaar aanbesteden openbaar vervoer
  • Economische en maatschappelijke opbrengsten Leiden Bio Science Park
  • Diverse projecten op het gebied van internationale werknemers en onderwijs