Paolo Destilo

Adviseur

Sinds September 2019 werk ik bij Decisio als Adviseur.Mijn interdisciplinaire achtergrond helpt mij dag na dag om met de verschillende werkzaamheden om te gaan bij Decisio. Mijn Nederlandse Italiaanse achtergrond geeft mij de kans om als brug te fungeren tussen het kantoor hier in Amsterdam en onze collega’s die in Turijn werken. Inmiddels, dankzij mijn ervaring bij de Economische Afdeling van de Nederlandse Ambassade te Rome, heb ik geleerd hoe belangrijk de economische banden zijn tussen Nederland en Italië.

Daardoor, staan taken zoals Italiaanse administratie dagelijks op mijn bord, maar ook bezoeken organiseren van klanten die geïnteresseerd zijn in duurzame ontwikkelingen hier in Nederland.

Ik heb een  interdisciplinaire achtergrond waarbij ik  Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Siena, PPLE (Politcs, Psychology, Law & Economics) aan de VU-Amsterdam, heb gestudeerd en momenteel studeer ik Strategic Management en Creative Writing bij The Open University. Hierdoor ben ik me ervan bewust dat het begrijpen van economie en haar instrumenten essentieel zijn om sociaal-culturele, politieke en psychologische veranderingen op alle niveaus teweeg te brengen.

En Naast Je Werk?

In mijn vrije tijd, blijf ik studeren en schrijven. Schrijven daar houd ik van, wanneer ik terug reis naar huis maar als het een drukke dag was komen de zinnen er vaak niet uit zoals ik ze zou willen neerzetten. ik pak mijn vouwfiets en keer terug naar het appartement in Den Haag, waar ooit het Vertaal en Adviesbureau van mijn overoudoom Herman was. Als echte italiaan houd ik van koken, en ja, pasta is een van mijn lievelingsgerechten, speciaal, farfalle met een “prutje” van gesneden uien, courgette, pesto en room, echt een verrukkelijk/een aanrader/heerlijk/altijd raak/verveelt nooit. Na het uitbuiken en als ik weer tot rust ben gekomen, rommel ik door alle papieren van mijn familie. Er is zo veel gebeurt en zo veel van te leren. Elke dag kom ik iets nieuws tegen en klets ik er met mamma over “wist je dat?…” en dan gaan we door met het uitpuzzelen wat ze in godsnaam meegemaakt hebben. Zo ben ik nog aan het onderzoeken waarom ik drie kwart Nederlands ben, in Italië opgegroeid, met een joodse achtergrond, een Afrikaanse hart, Indonesische invloeden en nog meer.
Oh ja, als ik niet met geschiedenis bezig ben dan kan je me in Scheveningen vinden, waar ik surf lessen geef of lekker een golf pak, echt relaxed. En wanneer het hart belt, ga ik naar Edinburgh (Scotland) om mijn vriendin te bezoeken.

Bijzondere Projecten

Sinds ik bij Decisio werk, heb ik enorm veel geleerd. Behalve het opzetten van Decisio Turijn, waar ik mijn steentje aan bijdraag, was één van de eerste bijzondere kansen die ik heb gehad om het bezoek te organiseren voor het afval en het transport bedrijf van Taranto, die hier in Amsterdam zijn gekomen dankzij de steun van de Economische Afdeling van de Nederlandse Ambassade te Rome. Zij wilden meer leren over de bestaande alternatieven om vuil (plastic) uit het water te halen, hiertoe brachten wij hen naar …… en ook wilden zij weten hoe wij in Amsterdam, werken aan  de verduurzaming van veerboten. Zij waren erg enthousiast en geïnteresseerd, vonden het zeer innovatief en het was een eer om op het IJ mee te kunnen varen met een van de nieuwste hybride modellen van de GVB.