Lilian Tilburgs

Adviseur

Na mijn studie in gedragseconomie ben ik in 2015 aan de slag gegaan bij Decisio. Hier hou ik mij bezig met veel diverse projecten en analysemethodieken. Twee thema’s waar ik bijvoorbeeld veel aan werk is de effecten van fietsmaatregelen in binnen- en buitenland en de economische impact van internationale organisaties en werknemers. Daarnaast hou ik ervan om mij steeds in iets nieuws te kunnen ontwikkelen. Zo volg ik bijvoorbeeld graag de ontwikkelingen rondom gedragseconomie waarbij beleid door kleine aanpassingen effectiever kan worden gemaakt. Zo kunnen we de samenleving en het leven van mensen op een relatief simpele en goedkope manier verbeteren.

En naast je werk?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om hard te lopen en te sporten. Hier probeer ik mijn collega’s ook regelmatig enthousiast voor te maken door samen deel te nemen aan een hardloopwedstrijd of ander sportevenement. Zo deden we bijvoorbeeld mee aan een estafette-triatlon op het circuit van Zandvoort, waarbij we als team ieders kwaliteiten konden inzetten voor de verschillende disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen). Daarnaast doe ik in mijn vrije tijd graag dingen zoals reizen en nieuwe culturen ontdekken, kletsen met vriendinnen of een interessant boek lezen.

Aansprekende projecten

Jaarlijks voer ik een reeks van inhoudelijk interessante projecten uit. Een aantal, voor mij aansprekende, voorbeelden daarvan is:

  • Economische impact van internationale organisaties in Den Haag in opdracht van de Gemeente Den Haag
  • CIVITAS Handshake. Evaluatie en monitoring van de implementatie van meer dan 60 fietsoplossingen in 13 Europese steden (projectwebsite: www.handshakecycling.eu) in opdracht van de Europese Commissie, HORIZON 2020 Research and Innovation, CIVITAS 2020
  • Onderzoek naar de economische impact in verschillende sectoren (zoals bloemisten, kappers, fitnesscentra en uitgevers van boeken, kranten en tijdschriften) van een verhoging van het btw-tarief en een verlaging van de inkomstenbelastingen in opdracht van brancheverenigingen zoals VBW, ANKO, NL Actief, Mediafederatie en MKB Nederland