Kees van Ommeren

Partner

Ik leer nog elke dag van het werken bij Decisio. Al sinds 1997 werk ik bij Decisio (ik was een van de twee oprichters). Maar het werk verveelt bijna nooit. Dat komt ook door de breedte van de onderwerpen die we, met een economische bril, onder de loep nemen. Overigens zit het leren minstens zoveel in processen tussen mensen en organisaties en coaching (van personeel en klanten) als in de inhoud. De laatste jaren leg ik me steeds meer toe op duurzame mobiliteit en specifiek fietsen en lopen, en ook op de energietransitie in Nederland. En ik werk met een aantal Italiaanse collega’s aan het uitbouwen van onze duurzame mobiliteitspraktijk in Turijn. Ik ben trots op wat we met zijn allen met Decisio hebben opgebouwd.

En naast je werk?

Na 25 jaar Amsterdam woon ik nu alweer tien jaar in Weesp, dat inmiddels overigens bij Amsterdam hoort. Maar in Weesp is wel aanzienlijk meer ruimte, waar ik volop van geniet. Onze kinderen studeren (binnenkort) alle drie, maar we hebben nogal wat beesten, zodat het bij ons thuis niet bepaald saai is. Ik ben graag buiten, op de fiets, in het water, in de tuin of in de stad. Liefst met mijn vrouw Liesbeth of met vrienden.

Aansprekende projecten?

Dat zijn voor mij onder meer:

  • Ondersteuning bij de Regionale Energie Strategieën van Noord-Holland Noord en Zuid. Een heel interessant en leerzaam project met heel veel mensen en partijen die ook nog nooit eerder een energiestrategie hebben ontwikkeld
  • Methodiek maatschappelijke kosten-baten analyse Fiets. Een project van bijna 15 jaar oud, maar wel de start van ‘Bikenomics’ waar we nu in Nederland, maar ook in het buitenland heel veel mee doen. En waarmee we vaak echt een verschil maken. Overigens ontwikkelen we ‘walkonomics’ ook steeds verder!
  • Monitor economische impact internationale organisaties Den Haag en Haaglanden. Deze monitor voeren we al vele jaren uit. En elke keer vinden we weer nieuwe elementen om het onderzoek te verbeteren
  • Het opstellen van een fietsplan voor de regio’s Piedmont en Lombardije in Italie. Echt heel leuk om dit, als middelgroot Nederlands bureau, te mogen doen!