Economisch onderzoek en advies
Neem contact op: 020 - 670 05 62

Stage ‘Transport Oriented Development’

Mijn naam is Pim van der Zwet en vanaf februari ben ik als stagiair werkzaam bij Decisio. Bij Decisio zal ik een stage combineren met het schrijven van een thesis ter afronding van de master Economische Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen (PS. geen zorgen, inmiddels woon ik in het mooie Leiden). Als geograaf ben ik natuurlijk geïnteresseerd in hetgeen dat zich in de omgeving afspeelt, en met name op het gebied van vastgoed, infrastructuur en grootstedelijke mobiliteit. Mijn voorkeur ging dan ook uit naar een dergelijk onderzoek en Decisio biedt de kans om dat in samenwerking met hen uit te voeren.

Transport Oriented Development

Begin 2019 ga ik onderzoek doen naar Transport Oriented Development. Dit is een type stedelijke ontwikkeling die de komende jaren een belangrijke rol kan spelen in de Nederlandse bouwopgave. Ondanks de zichtbaar toenemende populariteit van TOD, staat onderzoek naar de effecten van TOD op vastgoedwaardes ervan nog in de kinderschoenen. Om bij te dragen aan de kennis hieromtrent, ga ik onderzoeken hoe de mate van TOD zich verhoudt tot de woningprijzen in de desbetreffende stationsomgeving. Hiermee hoop ik betekenisvolle bevindingen te presenteren die helpen bij de verdere invulling van de bouwopgave.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd zoek ik graag de levendigheid van de stad op door cafés te bezoeken met vrienden. Ook de wekelijkse markt bezoek ik altijd (met net iets te veel genoegen). Qua sport is toch voornamelijk voetbal en het wereldje eromheen. Verder mag ik graag een rondje hardlopen langs de Leidse Singel of  klimmen in de boulderhal. Andere vrije momenten vul ik graag in met het leren van de Franse taal of een boek.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met mij opnemen via p.vanderzwet[at]decisio.nl. Telefonisch ben ik bereikbaar via 020-6700562.

Contact

Decisio | Economisch onderzoek en advies
Valkenburgerstraat 212
1011 ND Amsterdam
tel.: 020 – 670 05 62
e-mail: info@decisio.nl

Disclaimer

Belangrijk Deze website is met de grootste zorg vormgegeven. Gebruikt beeldmateriaal etc. is rechtenvrij; voor zover Decisio dit heeft kunnen achterhalen. Wij vragen rechthebbenden bij eventuele onvolkomenheden contact met ons op te nemen. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten ontleend worden.