Stageopdracht bij Decisio

Ik ben Britt Wolterman en ik loop sinds begin januari 2019 stage bij Decisio. Deze stage is het laatste onderdeel van mijn master Environmental Sciences – specialisatie Economics, die ik volg aan Wageningen University. De master bestaat uit één jaar vakken volgen, een half jaar scriptie schrijven en een half jaar stagelopen. Mijn scriptie ging over voorspellende factoren voor coöperatief gedrag in studentenhuizen; een meer sociaal dan economisch onderwerp dus. Het leek me daarom leuk om in mijn stage meer te focussen op economie. In mijn master heb ik een consultancy project gedaan voor een NGO in Braga (Portugal), over fietsbeleid, -infrastructuur en -perceptie. Zowel de manier van werken als het onderwerp sprak me destijds aan, en in mijn zoektocht naar een stageplek kwam ik op die manier uit bij Decisio.

Fietsklimaat in dertien Europese steden

Mijn stage betreft het EU-project ‘Handshake’, dat zich focust op de ontwikkeling van het fietsklimaat in dertien Europese steden. Iedere stad heeft voor zichzelf één of meerdere fietsmaatregelen gekozen, die zij voor 2020 willen implementeren. De steden zijn erg verschillend, en de gekozen projecten ook. Zo wil Helsinki meer fietsparkeerplaatsen bouwen, waar Krakau zich focust op het ontwikkelen van hun Bike to Work-campagne. De rol van Decisio is het monitoren en analyseren van de maatregelen met behulp van Bikenomics. In de meeste gevallen zal dit een maatschappelijke kosten-baten analyse inhouden.

Over mij

In 2014 ben ik naar Wageningen verhuisd voor mijn bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, en ik woon er nu nog steeds. Dat betekent dat ik elke dag de reis maak naar Amsterdam, waar ik erg kan genieten van de mensen, geluiden en algemene drukte op straat. Toch voelt het ook iedere dag weer goed om thuis te komen in het kleine Wageningen, waar het door alle studenten toch levendiger is dan je zou verwachten. Mijn vrije tijd gebruik ik graag om te lezen, sporten of om af te spreken met vrienden. Ook vind ik het leuk om eens in de zoveel tijd uitgebreid te koken voor mijn huisgenoten of eetclub!