Essay Binnenlands Bestuur

bestuurlijke grenzenDe economie van Zuid-Holland groeit de komende jaren volgens de voorspellingen met 2,4 procent. Toch worden de economische agglomeratievoordelen er nog onvoldoende benut, terwijl die juist een belangrijke bron van welvaart kunnen zijn. Bestuurlijke grenzen blijken agglomeratievoordelen en daarmee welvaartsgroei in de weg te zitten. Dat inzicht biedt volgens Frank van Oort en Gerwin van der Meulen een breder bestuurlijk en maatschappelijk handelingsperspectief dan de huidige, vooral op efficiency gerichte insteek bij bestuurlijke herindelingen.

Vrijdag 22 maart verscheen van Frank van Oort van Erasmus Universiteit Rotterdam en Gerwin van der Meulen van Decisio het essay ‘Bestuurlijke grenzen remmen welvaart’ in Binnenlands Bestuur. Het essay is opgesteld naar aanleiding van onderzoek door Pieter Tordoir, Ton van Raan, Frank van Oort, Willem Goedhart en Gerwin van der Meulen in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Lees essay ‘Bestuurlijke grenzen remmen welvaart’

Het essay ‘Bestuurlijke grenzen remmen welvaart’ kunt u hier lezen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek en het essay kunt u contact opnemen met Gerwin van der Meulen van Decisio via 020-6700562 of e-mail: g.vandermeulen[at]decisio.nl.