Nieuwe stagiair Decisio

Mijn naam is Gerdine Bakker en op dit moment loop ik stage en schrijf ik mijn scriptie bij Decisio. Vorig jaar ben ik begonnen met de master Spatial Transport Environmental Economics (STREEM) aan de Vrije Universiteit. Na bijna een jaar vakken gevolgd te hebben, komt het moment dat je je scriptieonderwerp moet bedenken. Één ding wist ik zeker: ik wil wil graag een praktisch onderwerp op het gebied van duurzame mobiliteit. Dankzij mijn scriptiebegeleider kwam ik in contact met Decisio. Samen met Decisio hebben we nagedacht over een onderwerp; optiewaarde van fietsinfastructuur in Collegno (voorstad van Turijn).

Het onderzoek

De gemeente van Collegno wil graag duurzamer worden. Éen van de middelen hierbij is om de mogelijkheid tot fietsen te vergroten. Om toekomstige investeringen in fietsinfrastrctuur te rechtvaardigen, heeft Collegno gevraagd om hiervan de optiewaarde te berekenen. Wat voor waarde hecht de bewoner aan de optie om te kunnen fietsen in de toekomst, ook al maakt hij of zij er nu misschien geen gebruik van? Aankomende maand worden enquêtes afgenomen in Collegno en daarna kan ik gaan beginnen met de analyse. In een volgend nieuwsbrief hoop ik hiervan een update te geven!

Vrije tijd

Als laatste nog een paar weetjes over mij. Voor mijn master ben ik van het groene Wageningen verhuisd naar het bruisende Amsterdam. Het was even een omschakeling, maar ik kan van beide steden erg genieten! In mijn vrije tijd speel ik graag een potje tennis en spreek ik af met vrienden en huisgenoten. Daarnaast doe ik graag vrijwilligerswerk, dit jaar ben ik actief bij MoviesThatMatter. MoviesThatMatter organiseert maandelijks interactieve filmavonden die gaan over de rechten van de mens.