Nieuwe Decisio collega: Romy Hoogeveen

Ik ben Romy Hoogeveen, 26 jaar en woon in Amsterdam. Sinds september 2018 ben ik werkzaam bij Decisio als adviseur.

Opleiding

Tijdens mijn masters Earth Sciences & Economics en Environment and Resource Management ben ik al veel in aanraking gekomen met economisch onderzoek. Economisch onderzoek, en met name ruimtelijk economisch, sprak mij aan omdat het vaak gaat om tastbare elementen in onze leefomgeving en de uitwerking van beleidskeuzes en doelstellingen ook vaak direct zichtbaar zijn. Zo heb ik onderzocht wat de effecten van de aardbevingen in Groningen zijn op de prijzen van commercieel vastgoed en wat de economische toegevoegde waarde is van een groter beschermd gebied om de Kaaimaneilanden heen. Beide erg interessante onderzoeken voor de leefomgeving en het beleid om die leefomgeving te verbeteren.

Decisio

Binnen Decisio ga ik me bezighouden met verschillende onderwerpen, zo houd ik me nu bezig met een voorbereidende evaluatie van een subsidieregeling beleidsanalyses en een MKBA over een spoorverbinding. Ik kijk er naar uit om aan nog meer mooie projecten mee te werken!

Vrije tijd

Naast het werk houd ik er in mijn vrije tijd van om lekker te sporten, zoals volleybal of spinning. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren, zo ben ik nu al een tijdje bezig met het leren van Spaans!