Nieuw stagiair Decisio

Ik ben Sjoerd van Hintum, 23 jaar en vanaf september 2017 als stagiair actief bij het leuke Decisio! Inmiddels ben ik woonachtig in Amsterdam, waar ik met 12 andere studenten woon in een ouderen-studenten combinatie in de wijk Buitenveldert. Na mijn bachelor Sociale Geografie & Planologie aan de Universiteit Utrecht, ben ik de master Economische Geografie aan dezelfde universiteit gaan volgen. Afgelopen jaar heb ik daar in combinatie met een bestuursjaar mijn vakkengedeelte afgerond.

Het onderzoek

Aankomende tijd zal ik onderzoek gaan doen naar voetgangers en voetgangersgebieden binnen Amsterdam. Over dit onderwerp is nog niet zo gek veel bekend, maar voor deze verkeersdoelgroep is de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekomen, wat ten goede komt aan de relevantie voor mijn scriptie. Aan de hand van een case wil ik onderzoek gaan doen naar de sociaaleconomische effecten van het verbeteren van voetgangersgebieden. Voor mij de uitdaging om dit op een juiste en zo goed mogelijke manier in kaart te brengen. Als ervaringsdeskundige biedt Martijn lelieveld mij gelukkig de nodige ondersteuning bij het opzetten en uitwerken van mijn scriptie!

Vrije tijd

In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten. Twee keer per week sla ik tegen een balletje op het Goudse hockeyveld. Ook ben ik om de week in de sporthal te vinden, waar ik in een Amsterdamse studentencompetitie met ons ‘huisteam’ zaalvoetbal tegen allerlei teams. Daarnaast houd ik erg van ondernemen en dingen organiseren. Zo ben ik afgelopen zomer begonnen met de organisatie van een zaalhockeycompetitie op het sportcentrum VU. Ook koken, probeer ik naast de ‘verplichte’ keren voor het huis, nog een aantal keer extra te doen.

Ik ben ontzettend blij en gelukkig dat ik bij Decisio stage mag lopen. Met heel erg veel enthousiasme kijk ik naar de projecten die zij hier doen. Een mooie organisatie, waar ik mij direct bij ‘thuis’ voel. Aankomend jaar zal ik onderzoek voor mijn scriptie afwisselen met werk voor projecten hier, wat stiekem eigenlijk nog leuker is. Ik heb er zin in!