Decisio finalist Mobility Challenge Roermond 18 mei 2017

Mobility ChallengeDecisio is finalist van de Mobility Challenge Roermond! Op donderdag 18 mei aanstaande presenteren Lilian, Sara, Suzanne en Renee, allen adviseur bij Decisio, hun plan voor een deelfietssysteem tijdens het zogenaamde Boostcamp Event. Een vakjury selecteerde uit ruim 70 inzendingen zes finalisten, waaronder het idee van Decisio.

Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond

Met de Challenge daagt de gemeente Roermond, samen met haar partners, iedereen uit om oplossingen aan te dragen voor actuele vraagstukken op het gebied van leefbaarheid, bereikbaarheid en gezondheid van Roermond en de regio. De regio Roermond heeft, mede door haar ligging midden in een Duits-Belgisch-Nederlandse Euregio, een interessante functie als woon-, werk- en recreatiegebied. Tegelijk kent de stad op het vlak van mobiliteit diverse uitdagingen. Na een innovatief opgestelde mobiliteitsvisie werkt de gemeente nu aan een innovatief mobiliteitsplan voor de toekomst. Samen met burgers en bedrijven. De ideeen die uit de Mobility Challenge naar voren, moeten hier een bijdrage aan leveren. Voor meer informatie over de Challenge: Mobility Challenge Roermond.

Het deelfietssysteem

Met het deelfietsensysteem wil Decisio de regio Roermond ‘duurzaam verbinden’ en een oplossing bieden voor de benoemde uitdagingen. De deelfietsen worden ingezet als mobiliteitsservice die essentiële punten in de regio met elkaar verbindt: belangrijke OV knooppunten als het treinstation en/of een groot busstation, bedrijven(terreinen), het outletcentrum, het stadscentrum en recreatieve attracties. Het outletcentrum kan een belangrijk knooppunt zijn: jaarlijks trekt de outlet bijna vijf miljoen bezoekers en met de uitbreiding wordt een groei verwacht tot zeven miljoen bezoekers per jaar in 2020.

Het stationsgebied is de ‘basis’ voor het deelfietsensysteem. Kleine investeringen moeten het station toegankelijker en het gebied aantrekkelijk maken voor dagelijkse gebruikers en bezoekers. De fietsen krijgen een opvallend uiterlijk, waardoor ze herkenbaar door de regio rijden. Door het systeem ook op andere, essentiële locaties aan te bieden worden verschillende doelgroepen bediend. Doordeweeks worden de fietsen gebruikt voor woon-werk verkeer naar locaties in het centrum en bedrijventerrein. In de weekenden bedienen de deelfietsen de behoeften van bezoekers van Roermond en het outletcentrum.

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze inzending voor de Mobility Challenge neemt u contact op met Lilian Tilburgs (l.tilburgs[at]decisio.nl) via 020-6700562. Meer informatie over onderzoek en advies van Decisio op het gebied van fiets, fietsparkeren en fietsinfrastructuur vindt op ook op: Decisio onderzoek Fiets.