Economisch onderzoek en advies
Neem contact op: 020 - 670 05 62

Collega Suzanne winnaar Marc de Smidt scriptieprijs 2016

Decisio collega Suzanne wint Marc de Smidt scriptieprijs 2016

decisioOp 4 september ontving onze Decisio collega Suzanne Steegman de eerste prijs voor de Marc de Smidt scriptieprijs 2016. Tijdens de opening van het academiejaar 2017-2018 van de Universiteit Utrecht presenteerde zij in het bijzijn van de jury en nieuwe masterstudenten de resultaten van haar scriptie ‘Brains on Bikes’. Daarin onderzocht ze de invloed van reiskosten op de vervoerwijzekeuze van studenten en de mogelijkheden van een gratis of goedkopere OV-fiets als alternatief voor het drukke openbaar vervoer.
De prijs is ingesteld na het overlijden van hoogleraar economische geografie Marc de Smidt, op een relatief jonge leeftijd van 51 jaar. Marc de Smidt was jarenlang verbonden aan Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht en heeft veel betekend voor de stedelijke ontwikkeling in Nederland.

Hoogwaardige, praktische aanbevelingen

Het juryrapport was lovend over de scriptie van Suzanne. Volgens de jury was ‘de complexe maar sterke integratie van kwantitatieve en kwalitatieve data, gecombineerd met hoogwaardige, praktische aanbevelingen voor zowel korte als lange termijn’ doorslaggevend in de beslissing. Naast een geldprijs krijgt zij de mogelijkheid om een artikel te schrijven voor een wetenschappelijk tijdschrift.

Uitkomsten van het scriptieonderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat een gratis of goedkopere OV-fiets een goed alternatief is voor het vaak drukke openbaar vervoer tussen Utrecht CS en De Uithof. Bijna twee derde van de studenten in Utrecht maakt tijdens de spits liever gebruik van een OV-fiets dan de bus en zo’n 20 procent is bereid om hier €1,- voor te betalen. Ook als de Uithoftram gaat rijden, stapt een derde op de fiets.

Zie voor meer informatie ook: www.uu.nl/gratis-ov-fiets-voor-studenten-is-oplossing-voor-drukke-buslijn-uithof en www.metronieuws.nl/maak-ov-fiets-in-de-spits-voor-studenten-een-euro

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over het afstudeeronderzoek of vervolg daarvan, neemt u contact op met Suzanne Steegman via s.steegman[at]decisio.nl of telefonisch via 020-6700562.
Klik hier voor haar volledige scriptie.

Contact

Decisio | Economisch onderzoek en advies
Valkenburgerstraat 212
1011 ND Amsterdam
tel.: 020 – 670 05 62
e-mail: info@decisio.nl

Disclaimer

Belangrijk Deze website is met de grootste zorg vormgegeven. Gebruikt beeldmateriaal etc. is rechtenvrij; voor zover Decisio dit heeft kunnen achterhalen. Wij vragen rechthebbenden bij eventuele onvolkomenheden contact met ons op te nemen. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten ontleend worden.