Collega Suzanne genomineerd voor Marc de Smidt scriptieprijs 2016

marc de smidt scriptieprijsOnze collega Suzanne Steegman behoort tot één van de drie genomineerden voor de Marc de Smidt scriptieprijs 2016. Op 4 september aanstaande presenteert zij de resultaten van haar scriptie tijdens de opening van het Academisch Jaar 2017-2018 van de Universiteit Utrecht.

Invloed reiskosten vervoerwijzekeuze studenten

Vorig jaar rondde Suzanne bij Decisio haar afstudeeronderzoek af naar de invloed van reiskosten op de vervoerwijzekeuze van studenten. Uit het onderzoek blijkt dat een gratis of goedkopere OV-fiets een goed alternatief is voor het vaak drukke openbaar vervoer tussen Utrecht CS en De Uithof. Bijna twee derde van de ondervraagde studenten maakt tijdens de spits liever gebruik van een OV-fiets dan de bus en zo’n 20 procent is bereid om hier €1,- voor te betalen. Ook als de Uithoftram gaat rijden, stapt een derde op de fiets. Zie voor meer informatie ook:

Marc de Smidt scriptieprijs 2016

De stichting STOGO looft jaarlijks een prijs uit voor de beste geografisch getinte masterthesis van de Universiteit Utrecht. De prijs is vernoemd naar hoogleraar economische geografie Marc de Smidt, na zijn overlijden op een relatief jonge leeftijd van 51 jaar. Marc de Smidt was jarenlang als hoogleraar economische geografie verbonden aan Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht, maar zijn belangstelling en betrokkenheid strekten zich uit over tal van andere onderzoeksgebieden.

Meer informatie

Voor meer informatie over haar afstudeeronderzoek en de invloed van reiskosten op de vervoerwijzekeuze van studenten neemt u contact op met Suzanne Steegman via s.steegman[at]decisio.nl of telefonisch via 020-6700562. Klik hier voor Suzanne’s scriptie: ‘Brains on bikes: een onderzoek naar de invloed van reiskosten op het mobiliteitsgedrag van studenten de mogelijkheden van de OV-fiets als alternatief voor het regionaal openbaar vervoer’.