Economisch onderzoek en advies
Neem contact op: 020 - 670 05 62

Lancering Wikken en Wegen op Dag van Verkeer en Mobiliteit

Lancering Wikken en Wegen op Dag van Verkeer en Mobiliteit

Wikken en WegenHoe besteedt u gemeenschapsgeld het beste bij mobiliteitsvraagstukken? Kan hetzelfde effect niet veel goedkoper bereikt worden? De aanpak ‘Wikken en Wegen’ leidt tot een betere, snellere besluitvorming met meer draagvlak. Over investeringen in infrastructuur, mobiliteit en bereikbaarheid. Tijdens de Dag van Verkeer en Mobiliteit op 26 november 2015 is de aanpak ‘Wikken en Wegen’ officieel gelanceerd door CROW-KpVV.
 
 

Wat is het probleem of het gewenste effect?

Wikken en Wegen daagt u uit eerst na te denken over ‘welk probleem u op wilt lossen’ of ‘welk effect u wilt bereiken’, in plaats van meteen over oplossingen en maatregelen te spreken. Zicht op maatschappelijke kosten en baten is daarbij onmisbaar.

De uitdaging voor overheden is om met beperkte middelen en vaak hoge ambities de juiste keuzes te maken. Onder meer op het gebied van infrastructuur, mobiliteit en bereikbaarheid. Keuzes die verantwoord en transparant zijn. Zonder daarbij ambities uit het oog te verliezen.

Eerste Wikken en Wegen sessies uitgevoerd

Decisio en Twynstra Gudde ontwikkelden de aanpak in opdracht van CROW-KpVV. Na succesvolle pilots in onder meer Rotterdam, Culemborg en Utrecht is de aanpak Wikken en Wegen nu gereed om breed gedeeld en ingezet te worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over ‘Wikken en Wegen’ neemt u contact op met Kees van Ommeren van Decisio via 020-6700562 of c.vanommeren[at]decisio.nl. Zie ook de website www.wikken-wegen.nl voor meer informatie.

Contact

Decisio | Economisch onderzoek en advies
Valkenburgerstraat 212
1011 ND Amsterdam
tel.: 020 – 670 05 62
e-mail: info@decisio.nl

Disclaimer

Belangrijk Deze website is met de grootste zorg vormgegeven. Gebruikt beeldmateriaal etc. is rechtenvrij; voor zover Decisio dit heeft kunnen achterhalen. Wij vragen rechthebbenden bij eventuele onvolkomenheden contact met ons op te nemen. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten ontleend worden.