Basiscursus MKBA in 2015

De maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) wordt steeds vaker toegepast in het plan- en besluitvormingsproces voor overheidsprojecten in verschillende domeinen. Het sturen op maatschappelijk rendement wordt immers steeds belangrijker.

Maar wat houdt een MKBA precies in en voor welke doeleinden kun je een MKBA inzetten? Tijdens de tweedaagse basiscursus MKBA raakt u vertrouwd met de basistechnieken van de methodiek, krijgt u informatie over de voordelen en beperkingen van het toepassen van de MKBA en leert u voor welke doeleinden u de MKBA kunt inzetten (o.a. optimaliseren rendement, prioriteren, hulpmiddel bij selectie voorkeursalternatief).

Tijdens de basiscursus MKBA krijgt u een intensieve training van docenten die theorie en praktijk op een laagdrempelige manier aan elkaar weten te koppelen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden leert u hoe u de MKBA succesvol kunt toepassen in het besluitvormingsproces. Met de cursus proberen wij maatwerk te leveren. Afhankelijk van de domeinen waarin de deelnemers werkzaam zijn selecteren wij voorbeelden en docenten. Ook oefent u tijdens de cursus met het zelfstandig opstellen van een MKBA.

Data en kosten

De eerstvolgende basiscursussen vinden plaats op 5 maart en 19 maart 2015. De kosten voor de basiscursus bedragen 795 euro exclusief BTW.

Aanmelden

U kunt zich voor de basiscursus aanmelden via het aanmeldingsformulier.