Nieuwe vestiging: Decisio opent kantoor in Italië

Sinds februari hebben we officieel een dochteronderneming in Italië. Wat vier jaar geleden begon als eerste, kleine stap, is inmiddels  een fantastisch avontuur en nu serious business!

Decisio ondersteunt nu meerdere Italiaanse overheden op het vlak van onder meer fiets, bikenomics en fietsinfrastructuur.

Ons succes in Italië is grotendeels te danken aan Paolo Ruffino. Hij is politicoloog en planoloog, studeerde  in Amsterdam en liep stage bij de stadsregio Amsterdam. Enthousiast over fietsen en onze stadsplanning, en als politicoloog zag hij de waarde van bikenomics. Dankzij zijn netwerk in de Italiaanse fietswereld en tal van optredens op congressen kregen we al snel opdrachten en hebben we een mooi, enthousiast team in Italië opgebouwd.

Ikzelf heb als nestor regelmatig mijn neus laten zien en presentaties geven; in steenkolen-Italiaans of in het Engels. Heel leerzaam, ook alle verschillen met Nederland, op alle vlakken. Politiek/bestuur, techniek, cultuur (formeel en informeel) en taal.

Inmiddels werken we met zes zeer talentvolle en bevlogen Italiaanse collega’s vanuit Turijn en doen we belangrijke opdrachten in alle grote steden en regio’s van Italië. En met effect! De fiets wint op veel plekken terrein en steden worden stapsgewijs wat anders ingericht.

In Italië schuiven we een beetje richting ruimtelijke ontwerpopdrachten; gemeenten willen het liefst zo concreet mogelijk worden geholpen.

Het is een beetje een droom die uitkomt: Als ik ooit ergens een contract had mogen tekenen om in Italië te werken op het gebied van fietsmobiliteit, had ik dat meteen gedaan. En nu zitten we – eerlijk gezegd – met een luxe probleem: er is zoveel werk en vraag naar onze expertise, in Italië, maar ook in heel veel andere landen in de hele wereld. Moeten we het Italiaanse succes proberen te kopiëren naar andere landen?

Kansen genoeg voor nieuwe avonturen in elk geval!

Kees van Ommeren