Werk

Ik ben een echte ‘puzzelfreak’, daarom ben ik economie gaan studeren. De wereld zit vol met optimalisatievraagstukken en patronen, die ik als econoom naar hartenlust kan analyseren.
Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam en University College London heb ik mij vooral gericht op concurrentie en mededinging. Dit heb ik later gecombineerd met vervoerseconomie tijdens onderzoek aan de VU. Het onderzoek richtte zich op het optimale subsidiebeleid van elektrische auto’s onder verschillende marktvormen.
Ook bij Decisio houd ik mij vooral bezig met vervoersbeleidsanalyses en marktverkenningen en het liefst een combinatie daarvan.

Stad of plek

Tijdens mij masterstudie heb ik in Londen gewoond. Dit vind ik nog steeds een van de interessantste steden waar ik ooit geweest ben. Alles wat je kunt bedenken is daar te vinden.

Vervoermiddel

Trein en/of fiets. Ik heb geen geduld voor files, dus de auto vermijd ik liever. Bovendien kun je in de trein wat maken van je reistijd door bijvoorbeeld wat te lezen.

Leven

Zoals al eerder gezegd ben ik een echt puzzelfanaat en zo besteed ik mijn vrije tijd ook. Ik heb thuis, samen met mijn man, een bordspellencollectie van ruim 300 spellen (denk Kolonisten van Catan). We proberen elke dag wel een spel te spelen en in ieder geval zaterdagavond, als onze vrienden langskomen voor de vaste gamenight.

Toekomst

In de toekomst zullen nieuwe technologieën constant veranderingen in de samenleving teweegbrengen. Ik vind het leuk om de technologische ontwikkelingen en de gevolgen ervan te volgen. Specifiek vind ik het interessant hoe ze effect hebben op economisch beleid en marktwerking. Bijvoorbeeld de regulering van Uber en de ‘Google-belasting’

Naam: Sylvia Bleker

Studie: Business and Economics (Industriële Oganisatie)

“Ik ben een echt puzzelfanaat en zo besteed ik mijn vrije tijd ook. Ik heb thuis, samen met mijn man, een bordspellencollectie van ruim 300 spellen.”

Sylvia Bleker, adviseur