Werk

Na mijn afstudeeronderzoek over prijselasticiteiten in het stedelijk openbaar vervoer startte ik in 2016 bij Decisio. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met verschillende ruimtelijk economische en planologische vraagstukken. Ik vind het interessant hoe wij beleidsdoelstellingen kunnen vertalen naar ontwikkelingskansen van steden en regio’s, maar ook op welke manier de strategie van een regio in relatie staat tot haar concurrentiekracht. Bij Decisio werk ik vooral aan projecten op het snijvlak van de vakgebieden economie, geografie en mobiliteit: economische visies, impactstudies en verkeersontsluitingen.

Stad of plek

Amsterdam is een geweldige hotspot om te verblijven, toch is haar ‘kleine zusje’ Utrecht echt mijn stad. De sfeer van een groot dorp met een schat aan cultuur, fijne eettentjes en volop natuur op fietsafstand.

Vervoermiddel

Mijn fiets is onmisbaar in de stad. Het is jammer dat de fietsafstand naar Decisio net te ver is, anders zou ik het drukke treinleven graag verruilen voor mijn tweewieler.

Leven

In mijn vrije tijd bevind ik mij graag in de sportschool, keuken of buiten. Het maken van een grote pan soep is favoriet. Daarnaast ben ik als geograaf altijd benieuwd wat zich in mijn omgeving afspeelt en ga ik graag op reis om nieuwe culturen en talen te ontdekken. Al is het maar voor een paar dagen.

Toekomst

Bereikbaarheid speelt een cruciale rol in de economische ontwikkeling van een stad of regio. In de afgelopen jaren is het belang ervan alleen maar toegenomen. Onder invloed van technologische ontwikkeling neemt de noodzaak van verplaatsingen af en zien we tegelijkertijd een opkomst van nieuwe typen vervoermiddelen. Ik ben benieuwd hoe deze veranderingen zich voortzetten en op welke manieren wij ons over 25 jaar door de ruimte bewegen.

Naam: Suzanne Steegman

Studie: Economische geografie

Werkgebieden/thema’s: Regionale economie, Mobiliteitsvraagstukken

Aansprekende projecten:

  • Bikenomics in Meerjarenplan Fiets Amsterdam
  • Kwaliteitsaspecten R&D-instrumentarium
  • MKBA ontsluiting Land van Koppen

“Ik ben benieuwd hoe deze veranderingen zich voortzetten en op welke manieren wij ons over 25 jaar door de ruimte bewegen.”

Suzanne, adviseur