Werk

Tijdens mijn studie Business and Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam startte ik als stagiair bij Decisio. Binnen mijn studie lag mijn focus op de stedelijke problematiek, waarbij vervoer en vastgoed een belangrijke rol spelen. Eind 2015 heb ik mijn afstudeeronderzoek over fietsparkeren in Amsterdam afgerond en daarna ben ik in dienst getreden als adviseur. Ik houd mij bezig met verschillende vraagstukken en ben betrokken bij MKBA’s, economische analyses en beleidsevaluaties op uiteenlopende terreinen: o.a. windparken, fietsbruggen, elektrisch vervoer en maatschappelijke schade van verstoringen in OV-netwerken.

Stad of plek

Sinds 2010 woon ik in Amsterdam. Het leven in dit grote, levendige, multiculturele ‘werelddorp’ vind ik heerlijk. Naast Amsterdam hebben Barcelona en New York mijn hart veroverd. Beide steden met een eigen karakter die ik nergens anders nog ben tegen gekomen. Oorspronkelijk kom ik uit Egmond aan den Hoef, dus aan de kust met de geur van de zee en de ruisende wind voel ik mij ook heel thuis.

Vervoermiddel

Zonder mijn groen geschilderde stadsfiets kom ik nergens. Met de fiets kom ik overal door weer en wind! Voor reizen buiten de stad maak ik gebruik van het openbaar vervoer.

Leven

Ik sta vol energie en blijdschap in het leven. Ik houd van dansen, mijn vriendinnen, goede gesprekken en uitgebreid koken. Daarnaast sport ik ook regelmatig, hardlopen, dansen, bootcampen, eigenlijk van alles.

Toekomst

De toekomst is veranderlijk en onvoorspelbaar. Deze toekomst vormen we samen in Nederland, maar ook wereldwijd. Alle acties en besluiten die worden genomen hebben gevolgen voor wat er in de samenleving gebeurt. Ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, internationaal transport en communicatie interesseren mij enorm. Op wat voor manier verplaatsen wij ons in de toekomst? Hoelang rijden we nog op fossiele brandstoffen? Rijden er überhaupt nog wel auto’s op de weg? Op wat voor manier gaat de communicatie technologie ons leven nóg sterker beheersen?

Naam: Sara de Boer

Studie: Business and Economics (Urban, port and transport economics)

Werkgebieden/thema’s: Maatschappelijke kosten-batenanalyses, economische impact studies, beleidsevaluaties

Aansprekende projecten:

  • MKBA Windenergie op Zee
  • MKBA Sprong over ’t IJ
  • Verkenning Limeslijn
  • Onderzoek maatschappelijke en economische schade verstoringen Schipholtunnel
  • Analyse Elektrisch vervoer beleid gemeenten

“Ik sta vol energie en blijdschap in het leven. Ik houd van dansen, mijn vriendinnen, goede gesprekken en uitgebreid koken.”

Sara de Boer, adviseur