Werk

Ik werk sinds september 2018 bij Decisio en ben tijdens mijn masters Earth Sciences & Economics en Environment and Resource Management al veel in aanraking gekomen met economisch onderzoek. Economisch onderzoek, en met name ruimtelijk economisch, sprak mij aan omdat het vaak gaat om tastbare elementen in onze leefomgeving en de uitwerking van beleidskeuzes en doelstellingen ook vaak direct zichtbaar zijn. Mijn brede achtergrond en interesse sluiten goed aan bij de werkzaamheden van Decisio, zo werk ik mee aan diverse projecten op het gebied van energie, mobiliteit en economie.

Stad of plek

Ik heb niet één stad of plek als favoriet, omdat het op zo veel plekken op een andere manier mooi is. In Amsterdam kan ik iedere dag weer genieten van dezelfde route omdat er altijd iets nieuws te zien is. In de weekenden of op vakanties kan ik altijd erg kan genieten van de natuur, of dat nou het Drentse platteland is of de jungle aan de andere kant van de wereld.

Vervoermiddel

Ik ben een groot voorstander van de fiets, zeker binnen de stad kun je er overal mee komen en is het vaak ook nog de snelste manier! Voor bezoeken buiten Amsterdam vind ik de trein het ideale vervoersmiddel omdat je dan ook nog even wat kunt lezen of iets voor jezelf kunt doen.

Leven

Ik hou er in mijn vrije tijd van om lekker te sporten maar ik kan thuis ook heerlijk met een boek op de bank liggen. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren, zo ben ik nu al een tijdje bezig met het leren van Spaans! Dit kan ik dan weer mooi gebruiken in de – hopelijk – vele komende vakanties in Spaanstalige landen. Met vrienden doen we regelmatig spelletjesavonden waarbij vaak niet het spel, maar al het eten en de gezelligheid er omheen centraal staan.

Toekomst

De wereld is constant in beweging, de mensen maar ook het klimaat en onze leefomgeving. Het is interessant, en nodig, om na te denken over de veranderingen in de leefomgeving. Kiest een gemeente bijvoorbeeld voor het bewust onder laten lopen van bepaalde straten en pleinen tijdens hoosbuien of passen ze de capaciteit van de riolering aan op het veranderende klimaat? De samenhang tussen deze lokale en globale problematiek is altijd aanwezig en brengt ontzettend interessante ontwikkelingen en vraagstukken met zich mee.

Naam: Romy Hoogeveen

“Ik kan altijd erg genieten van de natuur, of dat nou het Drentse platteland is of de jungle aan de andere kant van de wereld”

Romy Hoogeveen, adviseur