Werk

Ik zou liegen als ik zeg dat mijn baan niet mijn passie is. Sinds ik me kan herinneren, ben ik altijd gepassioneerd geweest over duurzaamheidskwesties en heb ik ervan gedroomd om bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in steden. De fiets is het vervoermiddel waarmee we de maatschappij leefbaarder en gelukkiger kunnen maken. Het was dan ook voor mij een voor de hand liggende keuze om naar Nederland te verhuizen om meer over de Nederlanders en de fiets te leren. Ik startte mijn carrière bij Stadsregio Amsterdam, waar ik gewerkt heb aan de planning en evaluatie van snelfietsroutes in de regio Amsterdam. In 2016 ben ik bij Decisio als onderzoeker/consultant gaan werken. Het is mijn ambitie om mijn kennis en ervaring op het gebied fiets, fietsgebruik en fietsinfrastructuur in binnen- en buitenland verder uit te dragen. Momenteel ben ik hiervoor actief in mijn geboorteland Italië om onze internationale markt op dit vlak te vergroten. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en zet graag m’n tanden in complexe vraagstukken.

Stad of plek

Ik ben gehecht aan mijn geboortestad en -land, Turijn en Italië, maar ik voel me vooral een burger van Europa en de wereld. Het feit dat ik in veel Europese landen en buiten Europa heb gewoond en gereisd, maakt me ruimdenkend, nieuwsgierig en gevoelig voor andere culturen.

Vervoermiddel

De fiets, sinds ik een kind was, het middel waarmee ik de wereld wilde ontdekken; ik bezit er inmiddels twaalf. Het gevoel van vrijheid dat je voelt tijdens het fietsen is ongeëvenaard. Waar mogelijk reis ik altijd met de fiets en het openbaar vervoer.

Toekomst

De tijd waarin we leven is complex, maar ook uitdagend. De keuzes die we nu maken, zullen effecten hebben voor toekomstige generaties. We moeten ons daarvan bewust zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn passie en expertise, zelfs een klein beetje, een bijdrage kan leveren aan een duurzamere samenleving.

Naam: Paolo Ruffino

Studie: MSc. Verkeerskunde (-lopend), MSc. Planologie (Minor. vervoerseconomie), MSc. Milieuwetenschappen en BA. Politicologie en Buitenlandse Zaken

Werkgebieden/thema’s: fietsgebruik, -infrastructuur, -planning en Bikenomics

Aansprekende projecten:

  • Regional Bicycle Program of Lombardy
  • Regional Bicycle Program of Piedmont
  • HANDSHAKE – H2020
  • Fietsplan van Collegno
  • MKBA Snelfietsroute Aalsmeer – Hoofddorp – Schiphol
  • MKBA Metropolitan Cycle Service of Turin

“De Nederlandse fietscultuur heeft mijn leven echt veranderd en mijn carrière vormgegeven”.

Paolo Ruffino, adviseur