Werk

Of het nu gaat om het oplossen van pittige inhoudelijke vraagstukken, aansturen van projectteams , uitvoeren van onderzoek of begeleiden van processen, ik vind het allemaal even interessant. Toch is er wel een gemene deler in mijn werkzaamheden. Ze zijn namelijk allemaal gerelateerd aan het onderwerp duurzame mobiliteit én ze zijn economisch georiënteerd. Interessant aan het werk vind ik het balanceren tussen strategisch en praktisch denken. De vraagstukken waar we mee te maken hebben zijn vaak complex, politiek gevoelig of hebben veel belanghebbenden. De uitdaging is om in die context tot praktisch bruikbare adviezen te komen. De wereld van mobiliteit is voor mij als econoom een paradijs. Er gelden allerlei specifieke eigenaardigheden en dat maakt het zeer boeiend.

Stad of plek

Liever zoek ik de natuur op. Of het nu polder, bos, duingebied, of ander natuurlandschap is maakt niet uit, als het maar rustig is en je er lekker kunt fietsen.

Vervoermiddel

Trein en fiets. Ik vind het heerlijk om in de trein te gaan zitten en alles te kunnen doen waar ik op dat moment zin in heb. Soms werken, bijvoorbeeld e-mails beantwoorden of stukken lezen. Vaak ook gewoon even ontspannen: een boek lezen, muziek luisteren of lekker uit het raam staren en genieten van het landschap. De fiets is voor mij het ideale vervoermiddel voor het voor- en natransport. Je bent overal zo en nergens van afhankelijk.

Toekomst

De cruciale veranderingen in de wereld zijn altijd onvoorspelbaar. Nassim Taleb stelt in zijn boek The Black Swan dat wij mensen de wereld eigenlijk helemaal niet zo goed begrijpen als we denken dat we doen, doordat we voor de gek gehouden worden door bedrieglijke patronen, we vaardigheden verwarren met geluk, kennis over ongewone gebeurtenissen overschatten en ons menselijk begrip verslechtert door de toenemende complexiteit van de wereld om ons heen. Een relativerende gedachte als het gaat over de maakbaarheid van de toekomst.

Naam: Martijn Lelieveld

Studie:

  • Logistiek & Economie
  • UrbanPort & Transport Economics

Werkgebieden/thema’s: fiets, openbaar vervoer, mobiliteitsmanagement, logistiek en bedrijfseconomie

Aansprekende projecten:

  • Slimmer Reizen en Het Nieuwe Werken in het MKB
  • MKBAFiets
  • Verkenning diverse snelfietsroutes
  • Financiering gemeentelijke fietsenstallingen
  • Duurzame stedelijke distributie

“Liever zoek ik de natuur op. Of het nu polder, duingebied, of ander natuurlandschap is maakt niet uit, als het maar rustig is en je er lekker kunt fietsen”

Martijn Lelieveld, adviseur