Werk

Begin 2015 heb ik mijn master in Business and Economics behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik via parttime werk en stages al kennis kunnen maken met het vakgebied van economisch onderzoek en advies. Dit sprak mij aan omdat ik hier mijn interesse in economie kan gebruiken om de wereld een stukje beter te maken. Ik wist dat ik hierin verder wilde en zo ben ik bij Decisio terecht gekomen. Hier mag ik meewerken aan diverse projecten die allemaal een eigen uitdaging en interesse in mij prikkelen.

Stad of plek

Ik heb een grote interesse voor het ontdekken van nieuwe plekken. Reizen is mijn passie en ik heb al in verschillende steden gewoond. Zodra ik bij Decisio aan de slag ging, ben ik meteen naar onze hoofdstad verhuisd. Dit is dan ook nu mijn thuis. Daarnaast ben ik in het weekend vaak te vinden in het Brabantse dorp waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Zo wissel ik het leven in een grote stad af met het leven in een gezellig dorp.

Vervoermiddel

Als je in Amsterdam woont, is er echt geen beter vervoersmiddel dan de fiets. Amsterdam is hier gewoon helemaal op ingericht. Bovendien is het ook nog eens goedkoop, gezond en milieuvriendelijk. Voor langere afstanden gebruik ik altijd het openbaar vervoer. Lekker een boekje lezen of mensen kijken in de trein terwijl je zo van A naar B wordt gebracht.

Leven

In mijn vrije tijd doe ik graag dingen, zoals reizen en nieuwe culturen ontdekken, hardlopen, kletsen met vriendinnen, een goede film kijken of een interessant boek lezen.

Toekomst

Er zijn verschillende ontwikkelingen die in de toekomst kansen en uitdagingen zullen bieden. We moeten hier met z’n alle slim op inspelen. Ikzelf houd me bijvoorbeeld bezig met de ontwikkelingen rondom gedragseconomie waarbij beleid door kleine aanpassingen effectiever kan worden gemaakt. Zo kunnen we de samenleving en het leven van mensen op een relatief simpele en goedkope manier verbeteren.

Naam: Lilian Tilburgs

Studie: Economie

Werkgebieden/thema’s: Gedragseconomie, economisch onderzoek, maatschappelijke kosten-batenanalyse, economische impact studie

Aansprekende projecten:

  • Economische impact studie van Curaçao Airport
  • Onderzoek naar de naamswijziging station Laan van NOI
  • Monitor van de VGI
  • MKBA en economische effecten van verbinding A8/A9

“Zo wissel ik het leven in een grote stad af met het leven in een gezellig dorp”

Lilian Tilburgs, adviseur