Werk

Ik werk sinds 1 juni bij Decisio. Hiervoor heb ik ruim vijf jaar als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gewerkt. Door mijn vorige baan heb ik veel ervaring in het doen van (evaluatie) onderzoeken en ben ik gewend om te werken in een complex speelveld met veel verschillende stakeholders. De gemeenschappelijke deler tussen beide banen is de maatschappelijke relevantie en de economisch/financiële insteek. Je werkt aan vraagstukken die de directe leefwereld om je heen raken en hopelijk ook een stukje beter maken. Erg leuk!

Stad of plek

Amsterdam! Ik ben op mijn 18de voor mijn studie naar Amsterdam gekomen en woon daar nog steeds met veel plezier. Ook heeft Terschelling een speciaal plekje in mijn hart. Wij gingen als gezin vroeger vaak naar ons vakantiehuisje daar. De overtocht, de haven en hele sfeer: je waant je (als het weer mee zit) echt even in het buitenland!

Vervoermiddel

De fiets. In Amsterdam is dit toch wel het gemakkelijkste vervoersmiddel. Al hoewel, nu ik sinds kort een auto heb moet ik toegeven dat dit ook wel heel veel mogelijkheden biedt. Met mooi weer even naar het strand of familie en vrienden toe, je bent er zo!

Leven

Ik hou ervan om samen met vrienden, mijn vriend en dochter te genieten van al het leuks dat de stad te bieden heeft. Lekker uit eten, leuke nieuwe plekken ontdekken, naar Artis of een terrasje pakken.

Toekomst

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo zijn zelfrijdende auto’s niet langer toekomstmuziek. Hoe gaan wij hiermee om? Wat betekent dit voor onze infrastructuur? Maar ook de online economie is een bepalende factor in onze leefomgeving en die impact zal de komende tijd alleen nog maar groeien. Wat betekent dit voor de dienstverlenende sector? Genoeg interessante ontwikkelingen om ons over te buigen!

Naam: Ingrid Laane

Studie: Algemene Economie en Sociale Geografie

“Ook heeft Terschelling een speciaal plekje in mijn hart: je waant je (als het weer mee zit) echt even in het buitenland!”

Ingrid Laane, senior adviseur