Economisch onderzoek en advies
Neem contact op: 020 - 670 05 62

Roermond Mobility Challenge

Roermond Mobility Challenge

Decisio was finalist van de Roermond Mobility Challenge. Op 18 mei reisden Lilian, Sara, Suzanne en Renee, allen adviseur bij Decisio, af naar Roermond om hun plan te presenteren. Het Boostcampevent begon in de ochtend met presentaties, daarna was het aan de zes finalisten om hun plannen kort te pitchen en het publiek enthousiast te maken om aan te sluiten bij brainstormsessies. Het publiek was zeer divers: o.a. de gemeente Roermond, Provincie Limburg, adviseurs, studenten, het ziekenhuis en verkeerskundigen.

Het plan: Een deelfietssysteem

Samen met geïnteresseerden is het plan verder uitgewerkt in zogenaamde brainstormsessies. Decisio wil Roermond en regio met een deelfietsensysteem ‘duurzaam verbinden’. Het plan kent twee onderdelen: ten eerste fietsroutes met verschillende thema’s die de fietser langs bekende en minder bekende locaties in de regio leidt. Ten tweede de deelfietsen die op essentiële punten in de regio staan. Bijvoorbeeld bij het bekende Designer Outlet Roermond of nationaal park De Meinweg. Jaarlijks trekt de outlet bijna 6 miljoen bezoekers, wanneer slechts 1 procent van deze bezoekers verleid word om gebruik te maken van de deelfietsen, maken gemiddeld 1000 mensen per week kennis met Roermond en omgeving. Bewoners en ondernemers maken met de routes op een nieuwe manier kennis met de regio en kunnen onderdeel worden van de routes door een locatie aan te dragen als één van de punten. Zo vormt het deelfietsensysteem een link tussen bewoners, bezoekers en ondernemers. In een volgende fase maken ook scholieren en forenzen gebruik van de deelfietsen.

Er kan er maar één de winnaar zijn

Na de brainstormsessies ging de vakjury in beraad. Zoals iedere wedstrijd betaamt kan er maar één de winnaar zijn, dit is helaas niet Decisio geworden. Wel zijn veel nieuwe contacten opgedaan en is met verschillende partijen gesproken die het deelfietsensysteem steunen. Wie weet rijden de fietsen van de Roermond Region Ride binnenkort toch nog rond in de regio.
Bekijk de aftermovie hier

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sara de Boer (s.deboer[at]decisio.nl). Telefonisch is zij bereikbaar via 020-6700562.

Contact

Decisio | Economisch onderzoek en advies
Valkenburgerstraat 212
1011 ND Amsterdam
tel.: 020 – 670 05 62
e-mail: info@decisio.nl
internet: www.decisio.nl

Disclaimer

Belangrijk Deze website is met de grootste zorg vormgegeven. Gebruikt beeldmateriaal etc. is rechtenvrij; voor zover Decisio dit heeft kunnen achterhalen. Wij vragen rechthebbenden bij eventuele onvolkomenheden contact met ons op te nemen. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten ontleend worden.